Readalong Αυγούστου 2021 ~ Ημέρα 3η: Εκείνη, της Κατερίνας Θεοδώρου

Photography By:

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Τρίτη ημέρα της συνανάγνωσής μας και σήμερα διαβάζουμε τα κεφάλαια 20-23 του βιβλίου Εκείνη, της Κατερίνας Θεοδώρου, που ήταν και το βιβλίο του μήνα στο ONCE UPON A… RETELLING κουτί του Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής το βιβλίο εξελίσσεται από ένα σκοτεινό παραμύθι σε ένα καταιγιστικό θρίλερ, ειδικά δεδομένου ότι η Λευκή έχει ήδη σκοτώσει τον Γκρίπε και… μόλις άφησε αναίσθητο τον Πίκο! 😱

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Λευκή περισσότερο παραπέμπει στην κακιά μητριά του κλασικού παραμυθιού, παρά στην καλοκάγαθη Χιονάτη. Δεν έχει ενδοιασμούς και ηθικούς φραγμούς, δεν νοιάζεται καν αν θα πληγώσει ή αν θα σκοτώσει κάποιον. Το μόνο που φαίνεται να την ενδιαφέρει είναι να κλέψει την περιουσία των νάνων και να πετύχει το σκοπό της.

Μήπως τελικά ο σκοπός της είναι όντως να βγάλει από τη μέση την Ίλζα; Τι μπορεί να της έχει κάνει ώστε η Λευκή να την θέλει νεκρή; Γιατί σίγουρα αυτό θέλει να κάνει -να σκοτώσει την Ίλζα- εφόσον συνεχίζει να διαβάζει το βιβλίο με τα βότανα και τα δηλητήρια.

Η μοναδική στιγμή που νιώθουμε πως ίσως και να μην προχωρήσει με το σχέδιό της είναι όταν βλέπει αυτόν τον ολοζώντανο εφιάλτη. Γιατί, δεν μπορεί… Νομίσατε κι εσείς πως το γεγονότα ήταν πραγματικά και όχι ένα απλό όνειρο. Όμως όχι! Η κοπέλα αυτή παραμένει δίχως ίχνος καλοσύνης μέσα της και αντ’ αυτού, προτιμά να πάει στο σπίτι του Μάρκου, παρά τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στους νάνους. Ίσα ίσα που ήδη σκέφτεται πώς θα βρει δικαιολογία σε περίπτωση που ο Μπελάς νιώσει καλύτερα και μαρτυρήσει όλα όσα του έκανε η Λευκή.

Κι εκεί που νομίζουμε πως η ανατροπή θα έρθει και η Λευκή θα πάρει αυτό που πραγματικά της αξίζει, μεταφερόμαστε στο δεύτερο μέρος του βιβλίου και στο κάστρο όπου έμενε η πρωταγωνίστρια, πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα της ιστορίας.

Πριν λοιπόν συνεχίσουμε το σχολιασμό του βιβλίου μας, πάμε να σας πούμε για το διαγωνισμό που έχουμε για όλους εσάς! 🥳

Κάποιος από εσάς θα κερδίσει τη συλλεκτική κούπα Harry Potter, με ένα μοναδικό, ειδικά σχεδιασμένο για το BookBrewed, art της Ερμιόνης, φτιαγμένο με αγάπη για όλους εσάς από την @authorsylviamacray.

Αυτό που έχετε να κάνετε για να μπείτε στο διαγωνισμό και να διεκδικήσετε το μαγικό αυτό δώρο είναι:

  1. να ακολουθήσετε τον επίσημο λογαριασμό μας στο Instagram (@bookbrewed), αν δεν το κάνετε ήδη
  2. να ανεβάσετε μια φωτογραφία με το αντίτυπο του Εκείνη και το κουτί του BookBrewed στο Instagram
  3. να μας κάνετε tag (@bookbrewed) για να μπορέσουμε να δούμε τη φωτογραφία
  4. να χρησιμοποιήσετε το hashtag #BookBrewedReadalong

Τα προφίλ σας θα πρέπει να είναι δημόσια για να μπορέσουμε να δούμε τις φωτογραφίες σας και αφορά τους χρήστες του Instagram.

Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα και λήγει στις 26/9, και ο νικητής θα ανακοινωθεί αυθημερόν. Η αποστολή του δώρου θα δρομολογηθεί με την επίσημη κυκλοφορία της συλλεκτικής μας κούπας. Ένα μικρό hint του σχεδίου μπορείτε να δείτε και στο σχετικό post που ανέβηκε στο Instagram.

Συνεχίζοντας το βιβλίο μας, μεταφερόμαστε στο παρελθόν, στο παλάτι του βασιλιά Ροβέρτου, ο οποίος αποφασίζει να επισκεφθεί την αδελφή του, που έχει πέσει σε κατάθλιψη. Βλέπουμε ξεκάθαρα πια την εχθρική στάση της Λευκής απέναντι στην Ίλζα και το περιστατικό με τη γριά, καθώς και τα λόγια της απέναντι στον βασιλιά, επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας πως η Λευκή είναι όντως η κακιά της ιστορίας.

Πιστεύετε πως, με κάποιον τρόπο, η Λευκή θα εξιλεωθεί; Ή μήπως η Ίλζα θα εμφανιστεί στο παρόν για να δώσει στη Λευκή αυτό που της αξίζει;

Αύριο ολοκληρώνεται η συνανάγνωση του βιβλίου μας, καθώς διαβάζουμε από το κεφάλαιο 24 έως και το τέλος. Ανυπομονούμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας και να συζητήσουμε συνολικά αυτό το μοναδικό βιβλίο.