Readalong Αυγούστου 2021 ~ Ημέρα 4η: Εκείνη, της Κατερίνας Θεοδώρου

Photography By:

Καλησπέρα σε όλους και καλώς ήλθατε στην τέταρτη και τελευταία μέρα της συνανάγνωσης για το βιβλίο του κουτιού του Αυγούστου, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Εκείνη, της Κατερίνας Θεοδώρου. Ένα σκοτεινό παραμύθι για τα ONCE UPON A… RETELLING κουτιά μας, που μέχρι στιγμής μας έδειξε πως η εξωτερική ομορφιά δεν συνεπάγεται και ομορφιά ψυχής.

Καθώς παρατηρούμε πώς έχει επηρεαστεί ο ψυχισμός της Ίλζα λόγω της στάσης και της συμπεριφοράς της Λευκής, αντιλαμβανόμαστε πως πιθανόν να έχει γίνει μια μικρή “ανταλλαγή” μεταξύ των δύο αυτών γυναικών και των κλασικών χαρακτήρων που γνωρίζουμε. Η Ίλζα παραπέμπει περισσότερο στην Χιονάτη, λόγω της καλοσύνης και της αθώας σκέψης της, ενώ η Λευκή θυμίζει περισσότερο την κακιά μητριά.

Και όχι άδικα… Ήδη την έχουμε δει να ασχολείται με τον αποκρυφισμό, να ψάχνει δηλητηριώδη βότανα και να ξεπαστρεύει τρεις νάνους.

Δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πάντως είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως η Λευκή είναι που έκαψε ζωντανή την Ίλζα. Δεν μπορείτε να πείτε, έχει δημιουργήσει μια φήμη που, αναγκαστικά, μας κάνει να σκεφτόμαστε το χειρότερο.

Πίσω στο παρόν και πάλι, και ενώ η Λευκή έχει βάλει σκοπό να σκοτώσει τον Μπελά, βλέπουμε πάλι το σχέδιό της να αποτυγχάνει και αντ’ αυτού να σκοτώνει τον Γκαλντ. Κι αν υπήρχε έστω και μια υπόνοια πως η κοπέλα αυτή ίσως και να έχει ίχνη καλοσύνης μέσα της, μετά από αυτό, εμείς χάσαμε κάθε ελπίδα. Βλέπουμε ξανά και ξανά πως μέσα της είναι κενή και το μόνο που την νοιάζει είναι να πάρει το θησαυρό τους και να φύγει μακριά, μένοντας ατιμώρητη, τόσο για το θάνατο της Ίλζα και του αγέννητου παιδιού της, όσο και των τριών νάνων. Πέντε αθώες ψυχές…

Παραμένει εγωίστρια και συνεχίζει να μηχανορραφεί, μέχρι που επιτέλους καταφέρνει να πάρει το χρυσάφι των νάνων και να φύγει μακριά για να συναντήσει το Μάρκο. Και παρότι η έλξη της Λευκής απέναντί του δικαιολογείται, καθώς έχει ήδη γίνει κατανοητό πως είναι επιφανειακή σαν χαρακτήρας, εντούτοις θα θέλαμε το love story να έχει υφανθεί κάπως διαφορετικά -ενδεχομένως πιο σταδιακά- παρά να υπάρχουν και πάλι απλές περιγραφές του πώς φαντάζεται η Λευκή πως θα είναι τα πράγματα.

Ωστόσο όλο αυτό δεν μας προετοιμάζει καθόλου για το φινάλε, το οποίο ήταν πραγματικά συνταρακτικό! Η Λευκή νεκρή! Μεταξύ μας, δεν περιμέναμε η κακιά της ιστορίας να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα, ωστόσο θεωρούμε πως ήταν ένα τέλος ταιριαστό. Κι αν κάτι μας συγκλόνισε ακόμη περισσότερο, αυτό ήταν ο επίλογος… 😱

Να ήταν άραγε αυτή που είχε μιλήσει στο βασιλιά Ροβέρτο;

Συνολικά, το βιβλίο ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όλα τα retellings που έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα. Μοναδικό, σκοτεινό και ανατρεπτικό, ελπίζουμε να το απολαύσατε όσο και εμείς!

Μην ξεχάσετε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας, για να κερδίσετε τη συλλεκτική κούπα Harry Potter, που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από το BookBrewed πολύ σύντομα. Λεπτομέρειες σχετικά μπορείτε να βρείτε στην τρίτη ημέρα της συνανάγνωσης.

Πώς σας φάνηκε συνολικά το βιβλίο; Θεωρείτε πως ένα άλλο φινάλε θα ήταν πιο ταιριαστό;

Σας ευχαριστούμε όλους, έναν ένα ξεχωριστά, που συμμετείχατε στην πρώτη μας συνανάγνωση εδώ.

Μέχρι την επόμενη, να είστε καλά και να κρατάτε τη μαγεία μέσα σας ζωντανή!