Readalong Σεπτεμβρίου 2021 ~ Ημέρα 1η: Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Νημφαιά Ακαδημία, #1), της Χριστίνας Μ. Ψύλλα

Photography By:

Χαίρετε! Τι κάνετε; Πώς είστε;

Καλώς ήλθατε σε ένα ακόμη readalong του BookBrewed.

Σήμερα ξεκινά η συνανάγνωση του βιβλίου Η Φλόγα της Ελεγκάντι, της Χριστίνας Μ. Ψύλλα. Το βιβλίο αυτό συμπεριλαμβανόταν στο κουτί του Σεπτεμβρίου, με θέμα DARK ACADEMIA, και αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Νημφαιά Ακαδημία.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο, σήμερα θα διαβάσουμε παρέα από τον πρόλογο του βιβλίου έως και το έκτο κεφάλαιο.

Όπως και στη συνανάγνωση του προηγούμενου μήνα, να υπενθυμίσουμε ότι τα άρθρα θα περιέχουν spoilers των εκάστοτε κεφαλαίων.

Και αφού είπαμε όλα τα απαραίτητα, πάμε να ξεκινήσουμε το μαγικό μας ταξίδι!

Το βιβλίο μας ρίχνει απευθείας στη δράση, σε ένα σκοτεινό λόφο, με ένα μυστηριώδες πλάσμα και (υποθέτουμε) την πρωταγωνίστρια του βιβλίου μας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με μαγεία κι όμως στο πρώτο κεφάλαιο μεταφερόμαστε σε έναν κόσμο πέρα για πέρα συνηθισμένο. Έναν κόσμο ακριβώς σαν το δικό μας.

Η Ελίζ Γουάιτ ζει μια απλή, συνηθισμένη ζωή, με μια οικογένεια ωστόσο στην οποία σχεδόν κανείς δεν θα ήθελε να ανήκει. Οι γονείς της μαλώνουν συνεχώς και τα αδέλφια της είναι αυτά που συνήθως βρίσκονται πάντοτε μπροστά όταν ξεσπούν οι εντάσεις. Όμως, τόσο οι φίλοι όσο και το αγόρι της Ελίζ δεν την βοηθούν να χαλαρώσει έστω και λίγο. Ωραίο support system… 😒

Η Ελίζ αναγκάζεται λοιπόν να καταφύγει για ακόμη μια φορά στο καταφύγιό της, το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Την προσοχή της τραβά ένα κόκκινο-μπλε βιβλίο και λίγο αφότου ξεκινά να το διαβάζει… μεταφέρεται μέσα στον κόσμο του βιβλίου. Κυριολεκτικά!

(Παραδεχτείτε το… Όλοι μας θα θέλαμε έστω και μια φορά να το ζήσουμε αυτό.)

Η Ελίζ έχει πια μεταφερθεί στη Νημφαιά Ακαδημία, μια σχολή μαγείας όπου νεαροί φοιτητές μαθαίνουν να ελέγχουν τις δυνάμεις τους. Και σαν να μην ήταν αυτό το πιο τρελό κομμάτι της όλης υπόθεσης, η πρώτη της επαφή ήταν με την Εμερλάιν, μια κοπέλα που την έβαλε σε μπελάδες από την πρώτη κιόλας στιγμή, αφού στο δωμάτιο αυτής βρέθηκε η Ελίζ μέσω του βιβλίου. Έτσι η Ελίζ καταλήγει στο γραφείο του διευθυντή, που ασφαλώς την κατσαδιάζει για την αργοπορία αλλά και το γεγονός που ενόχλησε τη συμφοιτήτριά της.

Όμως όχι, δεν έχει πάει εντελώς χάλια η μέρα της ακόμη. Πρέπει να την παρενοχλήσουν και τρεις συμφοιτητές της, ώσπου τελικά να έρθει ένας τέταρτος για να την σώσει. Μα πόσους ήρωες βιβλίου θα δει από κοντά σε μια μέρα; Και πόσο όμορφος είναι ο σωτήρας της; 🤤

Καταλήγουν στο δωμάτιό του, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν ακόμη μια κατσάδα από το διευθυντή, όμως τελικά η Ελίζ καταλήγει να κοιμηθεί εκεί, πράγμα ανεπίτρεπτο για μαθήτρια της Ακαδημίας. Μεταξύ μας, αυτό μας θύμισε αρκετά και άλλες αγαπημένες ακαδημίες, αλλά και όλους τους μπελάδες στους οποίους έμπλεξαν οι πρωταγωνιστές εκείνων των βιβλίων.

Και η Ελίζ φαίνεται πραγματικά ο τύπος της ηρωίδας που απλά οι μπελάδες δεν μπορούν να μείνουν μακριά της.

Μετά από μια περιπετειώδη συνάντηση με τον καθηγητή Ντέρεκ Οντέρ, που φαίνεται να την αντιπαθεί από την πρώτη στιγμή, φτάνει επιτέλους στον κοιτώνα των κοριτσιών και βρίσκει -επιτέλους- το δωμάτιό της. Και στο σημείο αυτό είναι που εμείς απλά ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΜΕ! Μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα όλων των ειδών! Το όνειρο κάθε κοπέλας! 💜

(Εκτός φυσικά από το να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με τον ήρωα του αγαπημένου της βιβλίου…)

Αφού γνωρίζεται με τη συγκάτοικό της, την Αλίσια, το πρώτο ίσως άτομο που της φέρεται ευγενικά από τη στιγμή που έφτασε στην Ακαδημία, ξεκινούν και τα μαθήματά τους. Γιατί ασφαλώς δεν ήταν αρκετό το γεγονός πως δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε σε αυτόν τον κόσμο και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι γύρω της, η Ελίζ πρέπει να αποκτήσει κι άλλες απορίες, όσο οι καθηγητές της διδάσκουν.

Παρότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι να τις λυθούν απορίες που αφορούν τα μαθήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να περιμένει και για να λύσει απορίες που αφορούν την ίδια, την Εμερλάιν και τον Στεφάν, καθώς όλοι οι φοιτητές έχουν τα στοιχεία τους καταχωρημένα σε φακέλους στο γραφείο του διευθυντή.

Εύγε Ελίζ! Μιας και δεν έχεις αρκετά μπλεξίματα μέχρι στιγμής!

Και πάνω που έχει κάνει μια κάποια πρόοδο… Τσουπ! Το πόμολο της πόρτας του γραφείου κατεβαίνει. Όμως για ακόμη μια φορά, η τύχη είναι με το μέρος της γιατί είναι ο Στεφάν αυτός που μπαίνει στο γραφείο, σώζοντας την άλλη μια φορά. Κι αυτό γιατί από πίσω ακολουθούν ο διευθυντής και ο καθηγητής Οντέρ, ο οποίος και ζητά οι φοιτητές του πρώτου έτους να έχουν διαφορετικές ώρες μάθημα από τους φοιτητές του τρίτου.

Είναι απλώς η ιδέα μας ή ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει κάτι περίεργο πάνω του; 🤔

Επιστρέφοντας, καθυστερημένα φυσικά, στο μάθημα ελέγχου δυνάμεων, η Ελίζ δέχεται ίσως την πιο τρομακτική ερώτηση από τη στιγμή που μεταφέρθηκε σε αυτόν τον κόσμο: αν έχουν φανερωθεί οι δυνάμεις της. Ποιες δυνάμεις; Δεν είναι ένα απλό κορίτσι τελικά;

Οι συμφοιτητές της σίγουρα δεν είναι. Η Εμερλάιν την κάνει μούσκεμα, τη στιγμή που δυο αγόρια μεγαλύτερου έτους πλησιάζουν τους πρωτοετείς. Για καλή της τύχη ο ένας από αυτούς ελέγχει τον αέρα, οπότε και τη στεγνώνει (πολύ ευγενικό εκ μέρους του), ενώ ο άλλος ελέγχει τα ζώα. Φίδια εμφανίζονται και η Ελίζ… λιποθυμά.

Είναι αλήθεια πως τα πάντα μαυρίζουν τη στιγμή που χάνεις τις αισθήσεις σου και η Ελίζ θα προτιμούσε να μαυρίσουν ξανά τα πάντα από το να αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τους συμφοιτητές της, ειδικά εφόσον έγινε ο περίγελος της Ακαδημίας. Οι νέες φίλες της όμως την πείθουν να πάνε σε ένα πάρτυ στην πτέρυγα των αγοριών. Και πάλι όμως η Ελίζ θέλει να ξεφύγει από όλα όσα έχουν συμβεί μέσα σε λίγες μόνο ώρες και έτσι φεύγει από το πάρτυ, κατευθυνόμενη ούτε και η ίδια ξέρει που, μέσα στους σκοτεινούς διαδρόμους της Ακαδημίας. Πέφτει πάνω σε ένα μεθυσμένο αγόρι, το οποίο νομίζει πως είναι κάποια άλλη. Ή μήπως όχι; Γιατί το αγόρι είναι ο Ρέυ, αυτός που την παρενόχλησε και το πρώτο της βράδυ στη σχολή. Αυτή τη φορά όμως… τη φιλά!

Ζαλάδα την κατακλύζει όμως την επόμενη στιγμή το βάρος του Ρέυ φεύγει από πάνω της και κάποιος άλλος είναι κοντά της. Ο Ρέυ κείτεται παγωμένος στο πάτωμα και αυτός που τον πάγωσε είναι… ο Στεφάν!

Είμαστε σίγουροι ότι δεν ακολουθεί την Ελίζ;

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της πρώτης μέρας της συνανάγνωσης.

Πώς σας φαίνεται το βιβλίο μέχρι στιγμής; Ποιους χαρακτήρες έχετε συμπαθήσει και ποιους όχι; Πιστεύετε κι εσείς πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Στεφάν βρίσκεται συνέχεια εκεί όπου βρίσκεται και η Ελίζ;

Περιμένουμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Θα τα πούμε αύριο, με το σχολιασμό των κεφαλαίων 7-13.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!