Readalong Σεπτεμβρίου 2021 ~ Ημέρα 3η: Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Νημφαιά Ακαδημία, #1), της Χριστίνας Μ. Ψύλλα

Photography By:

Καλησπέρα σε όλους, λατρεμένοι μας bookbrewers, και καλώς ορίσατε στην τρίτη ημέρα στης συνανάγνωσης του βιβλίου Η Φλόγα της Ελεγκάντι, που ήταν και η επιλογή του DARK ACADEMIA κουτιού του Σεπεμβρίου.

Σήμερα διαβάζουμε παρέα τα κεφάλαια 14 έως και 21, και πάμε αμέσως να ξεκινήσουμε, ειδικά δεδομένου πως σταματήσαμε σε μια συγκλονιστική σκηνή.

Η Ελίζ, ο Μπρούνο και ο Στεφάν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους τρεις λύκους. Μόνο ένας θα βγει νικητής και σίγουρα μετά από όλα όσα έχει περάσει μέχρι τώρα η Ελίζ, δεν θέλει να είναι εκείνη που θα τιμωρηθεί για ακόμη μια φορά. Έτσι, χωρίς ίχνος οίκτου θυμάται πως έχει μαγικές δυνάμεις, συγκεκριμένα τη δύναμη να ελέγχει τη φωτιά, και κόβει το βήχα στον Μπρούνο, όταν εκείνος προσπαθεί να την παρασύρει στο να εκτίσουν μαζί την τιμωρία. Αν θέλετε τη γνώμη μας, και πολύ καλά του έκανε.

Την επόμενη μέρα, η Ελίζ μαθαίνει ότι αναμένεται να ταξιδέψουν στο Σολέις Άισλ, μια πόλη των νεράιδων. Αυτό αποτελεί ίσως το μοναδικό καλό νέο που έχει μάθει όσο καιρό βρίσκεται στην Ακαδημία. Αυτό, και το γεγονός πως ίσως ο καθηγητής Οντέρ να μπορεί να της δώσει περισσότερες απαντήσεις στο κουβάρι των ερωτήσεων που υπάρχουν μέσα στο κεφάλι της. Ακόμη κι εμείς θέλουμε να μάθουμε τι είναι οι Ταξιδευτές.

Καμιά απάντηση όμως δεν παίρνει η Ελίζ, και φυσικά ούτε και εμείς, πέρα από το ότι οι Ταξιδευτές είναι ένας απλός μύθος αυτού του κόσμου. Όλοι οι μύθοι όμως δεν έχουν μέσα τους και μια δόση αλήθειας; Γιατί λοιπόν να μην ισχύει το ίδιο και για τους Ταξιδευτές; Μήπως και η Ελίζ είναι μία από αυτούς; Αυτό τουλάχιστον δείχνει η αντίδραση του καθηγητή Οντέρ, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του πάνω της. Μα καλά… αυτό δεν απαγορεύεται; Τι μανία έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την Ελίζ;

Φεύγοντας από το γραφείο του καθηγητή Οντέρ, η Ελίζ πέφτει για ακόμη μια φορά επάνω στον Στεφάν, που, ως συνήθως πλέον, ξέρει που βρίσκεται η ίδια κάθε ώρα και στιγμή. Το περίεργο όμως είναι πως ο Στεφάν δείχνει να ξέρει πώς συμπεριφέρεται συνήθως ο καθηγητής Οντέρ. Μήπως τελικά δεν φέρεται έτσι μόνο στην Ελίζ αλλά αυτός είναι ο φυσικός, γλυκός του χαρακτήρας;

Πριν πάρει οποιαδήποτε απάντηση η Ελίζ, εμφανίζεται η Εμερλάιν, η οποία -αν είναι δυνατόν- τολμά να κάνει σκηνή. Ο Στεφάν όμως την αρπάζει και φεύγουν, αφήνοντας την Ελίζ μόνη της.

Και στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν η ταχύτητα με την οποία ρέει η ιστορία είναι κάτι το οποίο σας αρέσει. Προσωπικά, λατρεύουμε το γεγονός αυτό, καθώς μας κρατά σε εγρήγορση.

Το επόμενο κεφάλαιο είναι από την οπτική της Αλίσια, η οποία όπως αποκαλύπτεται, δεν είναι όσο αθώα πιστεύαμε αρχικά. Όχι μόνο βρίσκεται παράλληλα με τον Ντίλαν, ενώ υποτίθεται πως έχει σχέση με τον Έντεν, αλλά παραπλανεί και την Ελίζ αντί να τη βοηθά. Ωραία φίλη… 😒

Δυο βδομάδες μετά και η Ελίζ δεν έχει λάβει απολύτως καμία απάντηση, οπότε και καταστρώνει σχέδιο με την Ύβα, ώστε να μπορέσει εκείνη και ο Στεφάν να μιλήσουν για λίγο μόνοι. Το μοτίβο όμως συνεχίζει να επαναλαμβάνεται και πλέον πιστεύουμε κι εμείς πως, όσο δεν μπορεί να μείνει ο Στεφάν μακριά από την Ελίζ, άλλο τόσο δεν μπορεί κι αυτή να μείνει μακριά του.

Αυτό όμως δεν έχει πια και τόση σημασία, αφού η Ελίζ είναι αποφασισμένη να πάρει τις απαντήσεις της στο Σολέις Άισλ. Και… μα τα αστέρια! Η πόλη των νεράιδων είναι μαγική και οι ίδιες οι νεράιδες απλά μοναδικές! Αφού τακτοποιούνται στα δωμάτιά τους και η Αλίσια έχει φύγει με τον Ντίλαν (μπράβο σου κι εσένα, Ελίζ), η Ελίζ αποφασίζει να πάει για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Μικρές λίμνες με τζακούζι την υποδέχονται, μόνο που η φίλη μας έχει κάνει λάθος και καταλήγει… στα ανδρικά λουτρά. Και εκεί είναι -φυσικά- και ο Στεφάν. Πόσο πιο ντροπιαστική μπορεί να γίνει επιτέλους η κατάσταση μεταξύ τους.

Αν μας ρωτάτε βέβαια, εμείς γελάμε και λίγο με όλα αυτά τα ευτράπελα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής μεταξύ αυτών των δυο. Την Ελίζ βέβαια σώζει, άθελά του, ο Ραφαήλ. Πώς γίνεται ένα τόσο καλό παιδί όπως ο Ραφαήλ να είναι ο κολλητός φίλος του Στεφάν; Αν και δεν τον έχουμε δει πολύ μέχρι στιγμής σε αυτό το πρώτο μέρος της σειράς, ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα για το χαρακτήρα του στη συνέχεια.

Καθώς η Ελίζ βρίσκεται στο δωμάτιό της, έρχεται για να τη βρει εκεί ο Στεφάν. Κι αν αυτό δεν είναι σοκαριστικό, τότε σίγουρα μας σοκάρει το γεγονός ότι την αποκαλεί “όμορφη”. Αν μετά από όλα τα αλλοπρόσαλλα που έχει κάνει μέχρι στιγμής εσείς δεν θεωρείτε ότι χρειάζεται ψυχολόγο, τότε απλώς δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε.

Την παίρνει και μαζί πηγαίνουν στον Καταρράκτη της Αθανασίας, όπου επιτέλους η Ελίζ (και εμείς) παίρνει κάποιες απαντήσεις. Σύμφωνα με το μύθο, μετά από χρόνια διαμάχης μεταξύ των φυλών, οι συμμαχίες που είχαν δημιουργηθεί, ζήτησαν τη βοήθεια των ανθρώπων. Κάποιος έπρεπε τελικά να επικρατήσει και μέχρι τότε οι δυο πλευρές φαίνονταν να είναι ισοδύναμες.

Παρόλα αυτά, αυτό έφερε και το διαχωρισμό των ανθρώπων ανάμεσα σε Βόρειους και Νότιους, με αποτέλεσμα να απευθυνθούν τελικά στις Νύμφες. Εκείνες υπέδειξαν πως δυο άτομα θα έπρεπε να επιλεγούν και να θυσιαστούν. Ένας Βόρειος και μια Νότια ήταν η επιλογή και οι δυο τους δέχτηκαν να θυσιαστούν υπό όρους. Τους δόθηκαν δυνάμεις αλλά και αθανασία, όταν ήπιαν από το νερό του καταρράκτη.

Το θέμα ωστόσο είναι πως η γυναίκα ήταν έγκυος και είχε ζητήσει να μην πάρουν οι Νύμφες την ψυχή του παιδιού. Εκείνες τους είπαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, μόνο αν επέλεγαν να ζήσουν σε ένα άλλο, παράλληλο σύμφωνα με μερικούς, σύμπαν. Η γυναίκα αρνήθηκε, παρότι ο άντρας της δέχθηκε αμέσως. Η γυναίκα είχε τυφλωθεί από τις δυνάμεις της και έτσι ο άντρας πήρε το παιδί και έφυγε, αμέσως μόλις εκείνο γεννήθηκε. Τότε ήταν που η γυναίκα άρχισε να ψάχνει για έναν Ελεγκάντι – έναν Ταξιδευτή, που θα μπορούσε να ταξιδεύει ανάμεσα στους κόσμους.

Η Ελίζ ρωτάει τον Στεφάν τη συνέβη τελικά στο παιδί. Εκείνος της απαντά πως, σύμφωνα με το θρύλο, το παιδί δεν έφυγε ποτέ για έναν παράλληλο κόσμο, παρά βρίσκεται εκεί και κρύβεται.

Καθώς επιστρέφουν στο δωμάτιο της Ελίζ, ο Στεφάν ξαφνικά την τραβά κοντά του και… την φιλάει; Όμως εμφανίζεται η Εμερλάιν, την οποία διώχνει κακήν κακώς ο Στεφάν, και καπάκι ο Ρέυ, που, αν είναι δυνατόν, κάνει κι αυτός σκηνή στην Ελίζ. Μα πόσο δράμα επικρατεί στα ερωτικά αυτών των ηρώων;

Ο Στεφάν φεύγει, αφήνοντας την Ελίζ μόνη με τον Ρέυ. Ο Ρέυ λοιπόν δεν χάνει και πολύ χρόνο και… την φιλάει κι αυτός! Τον σπρώχνει και φεύγει για το δωμάτιό της, όμως και πάλι έρχεται αντιμέτωπη με την Εμερλάιν, που την απειλεί, λέγοντας στην Ελίζ πως ο Στεφάν είναι δικός της. Η Ελίζ διώχνει την Εμερλάιν από το δωμάτιό της και πάνω που είναι έτοιμη να πιστέψει ότι θα ηρεμήσει, γυρνά για να έρθει αντιμέτωπη με… τον Κάι, το πρώην αγόρι της. 🤯

Πόσο περισσότερο δράμα στη ζωή αυτής της κοπέλας;

Το πιο σουρεαλιστικό βέβαια, πέραν του ότι ο πρώην της, από τον φυσιολογικό (;) κόσμο βρίσκεται τώρα σε μια πόλη νεράιδων, είναι πως ο Κάι φαίνεται να ξέρει πολλά περισσότερα για τον κόσμο αυτό απ’ ότι η ίδια η Ελίζ. Πώς γίνεται αυτό;

Όταν η Ελίζ του ζητά απαντήσεις ο Κάι της λέει πως θα πρέπει να έρθει μαζί του για να τις πάρει, και φυσικά για ακόμη μια φορά εμφανίζεται, την πιο ακατάλληλη στιγμή, ο Στεφάν. Ο Στεφάν… που φαίνεται να γνωρίζει – και ίσως και να μισεί- τον Κάι. Γιατί μάλλον αυτός είναι ο τύπος για τον οποίο τον παράτησε η πρώην κοπέλα του. Και εκείνη ο λόγος για τον οποίο ο Κάι παράτησε την Ελίζ.

Τι κουβάρι! 😳

Η Ελίζ και ο Στεφάν μένουν ξανά μόνοι, αφού ο Κάι έχει πια φύγει, αφήνοντας έναν χαμό πίσω του. Όταν η Ελίζ ρωτά τον Στεφάν για ποιο λόγο βρίσκεται εκείνος στο δωμάτιό της, αυτός της απαντά πως εκείνη θα κάνει κάτι γι’ αυτόν. Φυσικά η Ελίζ δεν παίρνει απάντηση για το τι θα κάνει ακριβώς, παρά μόνο ο Στεφάν της λέει πως δεν θα αντέξει να την δει με τον Κάι, επειδή ζηλεύει. Και επειδή δεν έχει σκοπό να είναι μαζί της απλά και μόνο για να έχει κάτι να παίζει… όπως τώρα! 🤯

Θέλοντας να ξεχάσει το απόλυτα ντροπιαστικό αυτό σκηνικό, η Ελίζ και οι φίλες της πηγαίνουν για μασάζ. Και πόσο θα θέλαμε κι εμείς ένα μασαζάκι τώρα από καλλίγραμμους νεράιδους… 🤤

Ο καλλωπισμός των κοριτσιών συνεχίζεται και, αφού η Ελίζ αφήνει σύξυλο για πρώτη φορά τον Στεφάν (εύγε… αυτό μόνο), οι τέσσερις φίλες κατευθύνονται για το χορό που έχει διοργανωθεί προς τιμήν των φοιτητών στο Σολέις Άισλ.

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος των σημερινών μας κεφαλαίων.

Πολλές απορίες έλαβαν απάντηση αλλά και πολλές νέες γεννήθηκαν.

Ποια ήταν, κατά τη γνώμη σας, η πιο καθηλωτική σκηνή;

Ανυπομονούμε να μάθουμε όλα όσα σκέφτεστε στα σχόλια.

Καλό βράδυ σε όλους και καλή εβδομάδα!