Readalong Σεπτεμβρίου 2021 ~ Ημέρα 4η: Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Νημφαιά Ακαδημία, #1), της Χριστίνας Μ. Ψύλλα

Photography By:

Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα, αγαπημένοι μας bookbrewers!

Προτελευταία ημέρα της συνανάγνωσης του βιβλίου Η Φλόγα της Ελεγκάντι, που ήταν στο DARK ACADEMIA κουτί του Σεπτεμβρίου, και σήμερα θα σχολιάσουμε παρέα τα κεφάλαια 22 έως και 28.

Το πάρτυ στο Σολέις Άισλ κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι, με την Αλίσια να σκέφτεται πως πρέπει να πει την αλήθεια στον Έντεν για τον Ντίλαν (και η αλήθεια είναι πως όντως πρέπει να διαλέξει επιτέλους), και την Ελίζ να πρέπει να εμπιστευτεί ξανά τον Κάι. Σε έναν κόσμο που μοιάζει τρελός και δεν ξέρεις ακόμη το αν ανήκεις εκεί ή όχι, καμιά φορά το να εμπιστευτείς κάποιον που γνώριζες από την παλιά σου ζωή είναι μονόδρομος.

Ο Κάι λέει στην Ελίζ πως κάποιοι την παρακολουθούν και αυτό είναι ένα ακόμη ερώτημα που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ήδη αναπάντητων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με το που η Ελίζ βλέπει πως ο Στεφάν έχει στρέψει την προσοχή του επάνω της, αυτή πηγαίνει να χορέψει με τον Κάι. Η αντίδραση του Στεφάν είναι αστραπιαία, καθώς ανεβαίνει στην πίστα, αρπάζει την Ελίζ και την απομακρύνει από το πλήθος.

Δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πάντως δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να μπλεχτούμε σε αυτό το ερωτικό τρίγωνο. Μιας που το έφερε η κουβέντα ωστόσο, ποιον από τους δύο προτιμάτε: Στεφάν ή Κάι; Εμείς κλίνουμε λίγο περισσότερο προς τον Κάι, απλά και μόνο γιατί η συμπεριφορά του Στεφάν είναι πέρα για πέρα αλλόκοτη. Τι μια στιγμή είναι γλυκός και τρυφερός απέναντι στην Ελίζ, και την άλλη μεταμορφώνεται σε παγοκολόνα. Αποφάσισε όμως επιτέλους καλέ μας… Δεν μπορεί τη μια στιγμή να φιλάς την Ελίζ με πάθος και την επόμενη να της λες πως δεν νιώθεις τίποτα απολύτως για εκείνη.

Υπάρχει βέβαια μια θεωρία που έχουμε αναπτύξει και θέλουμε σίγουρα να ακούσουμε και τις δικές σας. Υπάρχει λέτε πιθανότητα κάποιος να ελέγχει τον Στεφάν; Κάποιος που θέλει το κακό της Ελίζ; Δεν θα μας φάνταζε και περίεργο, ειδικά σε αυτόν τον κόσμο.

Η Ελίζ φεύγει, αφήνοντας τον Στεφάν, που της φωνάζει να μείνει, και πέφτει πάνω στον καθηγητή Οντέρ. Και ναι! Επιτέλους αποκαλύπτεται κάτι το οποίο είχαμε υποψιαστεί από την αρχή του βιβλίου: ο Ντέρεκ Οντέρ είναι αυτός που θέλει το κακό της Ελίζ. Ή τουλάχιστον είναι ένα από τα άτομα που θέλουν το κακό της.

Ο Στεφάν ακούει τις εκκλήσεις της Ελίζ για βοήθεια και σπεύδει εκεί όπου βρίσκεται η ίδια και ο καθηγητής Οντέρ. Μην έχοντας άλλη επιλογή, η Ελίζ και ο Στεφάν πέφτουν μαζί από τον καταρράκτη. Χίλιες φορές αν μας ρωτάτε, παρά να πέσουμε στα χέρια του Ντέρεκ Οντέρ. Και άλλες χίλιες φορές γιατί έτσι αποκαλύφθηκε πως… Η ΕΛΙΖ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΚΑΝΤΙ! 😱

Μετά από ένα άγριο κυνηγητό στην Πόλη των Ξεχασμένων Ψυχών, βρίσκουν καταφύγιο έστω και για λίγο σε ένα πανδοχείο, όπου και επισκέπτεται ο Κάι την Ελίζ… στον ύπνο της. Την προειδοποιεί πως, όποιοι κι αν είναι αυτοί που την ψάχνουν, τους έχουν ήδη βρει και πως, όταν βρει τη Λίμνη των Στεναγμών, θα πρέπει να βουτήξει μέσα και να σκεφτεί την Ακαδημία.

Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;

Μα βέβαια… Δαιμόνια! Δαιμόνια που επιτίθενται στην Ελίζ και τον Στεφάν. Και, μα τα αστέρια, ευτυχώς εμφανίζεται ο Κάι για να τους σώσει! Και ευτυχώς που η Ελίζ κατορθώνει να μεταφέρει εκείνη και τον Στεφάν πίσω στην Ακαδημία. Στην Ακαδημία, όπου την περιμένει, για να την αποτελειώσει, ο καθηγητής Οντέρ.

Αν αυτό δεν είναι cliffhanger, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι!

Πώς αισθάνεστε για όλη τη βοήθεια που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο Κάι στην Ελίζ; Πιστεύεται πως έχει κάποιο δικό του σχέδιο; Τι θεωρείτε πως συμβαίνει με τον Στεφάν; Ακόμη, πιστεύατε κι εσείς από την αρχή πως ο καθηγητής Οντέρ ήθελε να βλάψει την Ελίζ;

Πείτε μας όλες τις σκέψεις και τις θεωρίες σας κάτω στα σχόλια.

Αύριο ολοκληρώνουμε τη συνανάγνωση του βιβλίου μας, διαβάζοντας από το κεφάλαιο 29 έως και το τέλος του πρώτου βιβλίου της σειράς Νημφαιά Ακαδημία.

Μην ξεχνάτε ότι την Τετάρτη, 13/10, στις 8μμ, η Χριστίνα Μ. Ψύλλα θα μας κάνει την τιμή να δώσει συνέντευξη στο BookBrewed. Και φυσικά, σας περιμένει και μια πολύ ωραία έκπληξη! Οπότε μην χάσετε αυτό το live στον επίσημο λογαριασμό του BookBrewed στο Instagram.

Να έχετε όλοι μια όμορφη εβδομάδα!