Readalong Σεπτεμβρίου 2021 ~ Ημέρα 5η: Η Φλόγα της Ελεγκάντι (Νημφαιά Ακαδημία, #1), της Χριστίνας Μ. Ψύλλα

Photography By:

Καλησπέρα σε όλους, αγαπημένοι μας bookbrewers, και καλώς ήλθατε στην τελευταία μέρα της συνανάγνωσης του βιβλίου Η Φλόγα της Ελεγκάντι, της Χριστίνας Μ. Ψύλλα, που ήταν και το βιβλίο του Σεπτεμβρίου στο κουτί DARK ACADEMIA.

Ελπίζουμε ειλικρινά να απολαύσατε αυτό το readalong τόσο όσο και εμείς, και να είστε έτοιμοι να σχολιάσουμε παρέα τα τελευταία κεφάλαια αυτού του μαγικού βιβλίου.

Προτού όμως περάσουμε στο σχολιασμό, να υπενθυμίσουμε ότι αύριο, 13/10, και ώρα 8μμ, στον επίσημο λογαριασμό του BookBrewed στο Instagram, θα έχουμε τη χαρά να έχουμε στην παρέα μας τη συγγραφέα του βιβλίου. Μαζί της θα σχολιάσουμε όλα όσα μας συγκλόνισαν, θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις σας και, φυσικά, θα έχουμε και δωράκια.

Φροντίστε λοιπόν να είστε εκεί.

Προς το παρόν, πάμε να ολοκληρώσουμε τη συνανάγνωση, σχολιάζοντας από το κεφάλαιο 29 έως και το τέλος του πρώτου βιβλίου της σειράς Νημφαιά Ακαδημία.

Για εμάς ήταν από την αρχή αδύνατο να μην αντιπαθήσουμε τον καθηγητή Οντέρ και καθώς απειλεί την Ελίζ πως, αν δεν συνεργαστεί μαζί του, θα το πληρώσει με τις ζωές των αγαπημένων της προσώπων, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως είναι ο πιο μισητός χαρακτήρας αυτού του βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εργασίας της με τον Έντεν, η Ελίζ προσπαθεί παράλληλα και να συμφιλιώσει την Αλίσια με τον Ντίλαν, αν και η προσωπική μας άποψη είναι πως θα την προτιμούσαμε με τον Έντεν. Ειδικά μετά την περίεργη αντίδραση του Ντίλαν στο άκουσμα του επωνύμου της Αλίσια.

Επιστρέφοντας και πάλι προς την αίθουσα, η Ελίζ πέφτει πάνω στο διευθυντή Χέλντιν και, για ακόμη μια φορά, έχει βρει τον μπελά της (και πραγματικά, κανείς δεν ξέρει το γιατί). Η θεωρία μας πως υπάρχει κάποιος που ελέγχει το μυαλό καίριων προσώπων που συναναστρέφονται την Ελίζ γίνεται όλο και πιο έντονη όσο πλησιάζουμε στο τέλος του βιβλίου.

Ο καθηγητής Οντέρ φροντίζει ώστε η καθημερινότητα της Ελίζ να είναι ένα σωστό βασανιστήριο, χάρις στις εξαντλητικές του προπονήσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ελίζ, μαζί με τον Στεφάν, την Εμερλάιν, τον Ρέυ, τον Ραφαήλ και την Ύβα, πρέπει να ταξιδέψουν στο Κνήντερος, στα πλαίσια του μαθήματος Ταξίδια με Πύλες, και να φέρουν πίσω στην Ακαδημία την πέτρα του θανάτου, ώστε η “εργασία” τους να θεωρηθεί επιτυχής.

Πολύ πιο εύκολο να το πεις, παρά να το κάνεις, ειδικά όταν το Κνήντερος είναι μέσα σε ένα ηφαίστιο και υπάρχουν παντού Άρουγκαλ να καραδοκούν. Ειδικότερα δε όταν… ο καθηγητής Οντέρ έχει πάρει υπό τον έλεγχό του το μυαλό της Ελίζ και της ζητά να του δώσει την πέτρα του θανάτου.

Αυτός ήταν δηλαδή από την αρχή; 😱

Όμως ούτε αυτό έχει χρόνο να σκεφτεί, αφού Άρουγκαλ έρχονται και τους ρίχνουν μέσα σε κελιά, περιμένοντας τον αρχηγό τους. Κλειδωμένος είναι και ο Κάι, που, πραγματικά τώρα, πώς βρέθηκε εκεί από το πουθενά; Όχι πως μας χαλάει, καθώς είναι ο μόνος που κάπως έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής την Ελίζ.

Σε μια προσπάθεια να τους απελευθερώσει, η Ελίζ εκτοξεύει φωτιά από τα χέρια της προς το δάπεδο της φυλακής τους και… πέφτουν πιο βαθιά μέσα στο ηφαίστειο, μόνο και μόνο για να αναμετρηθούν με ένα τέρας και η Ελίζ να καταλήξει να βρεθεί… με τον πατέρα της! 🤯

Κι αν θεωρούσατε πως αυτό ήταν το πιο τρελό, σας έχουμε νέα.

Η ζωή της Ελίζ ήταν όλη ένα ψέμα, καθώς ο πατέρας της ήξερε από την αρχή πως ήταν μια Ελεγκάντι και ήθελε να την κάνει να επιστρέψει σε αυτόν τον κόσμο. Ο Κάι είναι και αυτός, κατά τα φαινόμενα, ένας Ελεγκάντι, ενώ ο καθηγητής Οντέρ ήταν που χειραγωγούσε από την αρχή το μυαλό του Στεφάν.

Και όλα αυτά για να καταφέρει να βάλει σε τροχιά ο πατέρας της Ελίζ το σχέδιό του, να φέρει κάποιον πίσω από τους νεκρούς. Ποιος όμως, έχοντας σώας τα φρένας, θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο; Οπότε και ο πατέρας της Ελίζ αναγκάζει τον Κάι να κλέψει, ή καλύτερα να κλειδώσει, τα συναισθήματα της Ελίζ μακριά, ώστε η ίδια να μην έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Εύγε λοιπόν στον Κάι που άφησε ένα ίχνος ενσυναίσθησης μέσα στην Ελίζ και η ίδια βρήκε τελικά τον παλιό της εαυτό. Όχι όμως πριν σκοτώσει την Αλίσια…

Το πρώτο βιβλίο ολοκληρώνεται με τον Κάι να παρακολουθεί κρυμμένος την Ελίζ να κλαίει στην αγκαλιά του Στεφάν, και μια γυναικεία φιγούρα να πλησιάζει τον Κάι και να του λέει πως κάποιος επέστρεψε και ο ίδιος πρέπει να μείνει μακριά.

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε το πρώτο βιβλίο της σειράς Νημφαιά Ακαδημία, και αν αυτό το φινάλε δεν σας έκανε να θέλετε κι άλλο, τότε δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Πώς σας φάνηκαν οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις από το δεύτερο μισό του βιβλίου και έπειτα; Ποιον πιστεύετε πως θέλει να επαναφέρει ο πατέρας της Ελίζ; Ποιος άραγε να έχει επιστρέψει;

Ανυπομονούμε να μας πείτε όλες τις απόψεις και τις θεωρίες σας κάτω στα σχόλια.

Ελπίζουμε να αγαπήσατε το βιβλίο τόσο όσο και εμείς, και θα τα ξαναπούμε σε ένα επόμενο readalong!